Upravljaj Smještajem i Rezervacijama

Novosti

3-simple-steps-myrent-blog-post
Newsletter, Novosti, Ostalo

Do više rezervacija u 3 jednostavna koraka!

Airbnb je nedavno izbacio članak u kojem opisuju klijentima kako da svoje oglase učine zanimljivijima i upečatljivijima potencijalnim klijentima. No, savjeti koje su dali u tome članku nisu samo primjenjivi na Airbnb. Dapače, na kojoj god stranici za listing i booking se oglašavali, ovi savjeti će Vaš oglas učiniti posebnijim kome god da ga gleda, a samim time i povećati šansu da se gost odluči baš za Vaš smještaj. I koliko god da ovi prijedlozi bili samorazumljivi i možda čak i prejednostavni, zaista zlata vrijede.

KVALITETNE FOTOGRAFIJE

Isti čas što se Vaš oglas otvori na ekranu potencijalnog gosta, jasno će se vidjeti koliko truda je uloženo u samu vizualnu prezentaciju prostora. Dakle, jasno je vidljiva razlika između onih koji su počistili svoj prostor i unajmili profesionalnog fotografa, i onih koji su odlučili iznajmiti mjesto pa isti čas taj nered fotografirali mobitelom i samo “bacili” na internetsko oglašavanje.

Klijenti kada gledaju oglase žele odmah doživjeti mjesto – pokažite im život kroz Vaše domaćinstvo!

JASNI OPISI

Opis koji je jasan i istinit neće samo rezultirati prvim gostima vrlo brzo, nego će, u vidu dobrih ocjena na stranicama, rezultirati i stalnim gostima i/ili preporukama drugim gostima. Dobro znate što Vaš prostor posjeduje, a što ne. Umjesto da se, kao neki, posvetite stvaranju bajki, radije jasno naglasite sve dobre i snažne strane Vašeg prostora, da gosti dobro znaju što dobivaju.

Kao i svi ljudi, Vaši gosti u stvarnom životu cijene stvarnost, a ne fantastiku – pružite im to!

POŽELJAN DOMAĆIN

Korisnici raznih booking portala, pogotovo mladi, nisu korisnici koji žele hotelski tretman. Njih ne zanima samo gdje će biti smješteni, nego i tko će ih ugostiti. Prikažite sebe i svoju gostoljubivost u najboljem svijetlu, i svatko tko prođe kraj vašeg oglasa Vas neće tako skoro zaboraviti, a nakon što to gostima koji vam đođu odsjesti konačno i dokažete, ne samo da ćete im ostati u lijepom sjećanju, nego će preporuke i opetovani posjetioci samo krenuti pritakati, a s njima tako i novi gosti.

Većina turista danas traži smještaj u domaćinstvu – budite domaćin iz snova!

Ako Vaši potencijalni klijenti kroz Vaše oglase dobiju dojam kao da Vas već poznaju, za bilo čime drugime više niti neće biti potrebe, te ćete se pozdraviti kao stari znanci kad vam kroče preko praga.

Kao što vidite, ona naša stara izreka je u pravu: “Nije u šoldima sve!”

 

Izvor: Tips to Stand Out (Airbnb)

AirBnB-legal
Newsletter, Novosti, Ostalo

Zašto iznajmljivati legalno putem Airbnb-a?

Otkako je AirB&B, jedan od danas najpopularnijih kanala za kratkoročno iznajmljivanje stanova, stigao u Hrvatsku prije nekoliko godina, dogodila se pomama. U samo par mjeseci, broj legalno registriranih iznajmljivača u Zagrebu skočio je s nepunih 200 na preko 1200, dok danas, prema izvješću Državnog Zavoda za Statistiku, brojimo preko 65,000 kućanstava za kratkoročan najam, što danas pruža pravu konkurenciju hotelskom smještaju. To je također razlog zbog kojega bi se mnogi htjeli ubaciti u taj posao. No, uz sve moguće članke na koje ćete naići koji se bave savjetima kako uspjeti, mnogi od njih ne spominju ono najbitnije – zakonsku obvezu.

Dolaskom AirB&B usluge došao je i novi način kako ući u “sivu zonu” najma, koja je dakako ilegalna. Iznajmljivači, koji na taj način iznajmljuju, si mogu priuštiti značajno niže cijene od konkurencije, obzirom da za izdatke ne moraju davati državi skoro ništa. Pa kad je toliko lako doći do čiste love, zašto vam onda govorimo da je to loše? Mi smo odlučili izdvojiti 3 poprilično uvjerljiva razloga.

why-go-legal-1

ČIST RAČUN, DUGA LJUBAV

Kao prvo, samim time što je ilegalno trebalo biti dovoljan razlog da to izbjegavate. A kako svi mi želimo da se Vaši gosti opetovano vraćaju, čist račun se čini kao najbolji način da ostvarite dugu ljubav s Vašim gostima. Da ne spominjemo da ne možete započeti nikakve mirovinske štednje niti povlačiti novce iz fondova koji su namjenjeni baš za iznajmljivače, a i činjenicu da nitko pri zdravoj pameti vam neće doći raditi bez prijave ukoliko budete u potrazi za radnikom.

Ipak je divna stvar kad možete mirne savjesti pustiti goste u smještaj i ne voditi brigu ni o čemu drugome, izuzev toga da Vam je možda koktel-bar dalje od plaže no što ste mislili.

PREVELIKI RIZICI

Kao što to obično i biva, sve što je ilegalno je i zakonski kažnjivo. Čisto kao informacija, da nam nebiste neinformirani išli u posao, kazne u ovom sektoru posla su naprosto kolosalne, i to na sljedeće načine:

50,000 kn iznosi NAJNIŽI mogući iznos novčane kazne ukoliko vas se uhvati da nudite smještaj za najam turistima, a niste prijavljeni kao obrt/tvrtka;

7,000 kn ćete platiti “po glavi” neprijavljenog gosta, dok će vaši gosti također biti prisiljeni platiti kaznu u iznosu od €400.

why-go-legal-2
why-go-legal-3

3)

KLIJENTI ZNAJU

Internet je već prepun članaka, što stranih, što domaćih, koji nose jednu te istu snažnu poruku: izbjegavajte jeftino!

Nipošto svojom krivnjom, AirB&B je učinio ilegalno iznajmljivanje smještaja diljem svijeta puno jednostavnijim. No, iskusni korisnici su se naučili izbjegavati najjeftinije smještaje, te često kada odlaze u neku novu zemlju ili grad, dobro istraže kako se kreću cijene. Radi vlastite sigurnosti, radije će odmah platiti €100 po noći više i mirno spavati, nego riskirati plaćanje kazne. Legalnim poslovanjem olakšavate i osiguravate posao i sebi i drugima. Ipak svi živimo od turizma!

U konačnici, većina starijih gostiju je navikla sama se prijavljivati u turističkim uredima, tako da moment kada stignu u vaš smještaj, već ste praktički nadrljali, pa zašto jednostavno ne izbjeći to sve?

Vjerovali ili ne, MyRent posluje u potpunosti legalno, (znamo, znamo, i mi smo iznenađeni!), te Vam je naša služba za podršku uvijek na raspolaganju. Pomoći ćemo Vam najbolje što možemo, ili vas uputiti najboljim ljudima za one stvari s kojima Vam ne možemo direktno pomoći.

A kako učiniti svoje listinge na AirB&B-u upečatljivijima, pročitajte ovdije:

MYRENT_logo-basic_cmyk_600-1
Newsletter, Novosti

MyRent hvaljen u medijima

Dragi svi naši, uz Vaše povjerenje, nedavno su i bitni poslovni časopisi u Hrvatskoj prepoznali uspjeh MyRenta kao tvrtke. Među tim časopisima, vjerojatno najbitniji je “Poslovni dnevnik”, koji je popratio rast našega poslovanja, što između ostalog uključuje i preko tri tisuće novih jedinica od početka godine kojima upravlja MyRent. Ta brojka dakako zvuči nevjerojatno, kada se u obzir uzme činjenica da smo prošlu godinu poslovanje završili sa četiri tisuće jedinica, što znači da se MyRentova obitelj gotovo pa udvostručila!

Cimerfraj.hr portal također nas je popratio u sklopu svog istraživanja u kvalitetu i ponudu hrvatskih channel manager programa, gdje se MyRent značajno iskazao u usporedbi s konkurencijom na domaćem tržištu, što je i poprilično očito kad se uzme u obzir gore spomenuti značajni porast tvrtke.

Ali, da nema svih Vas, nebismo ni bili ovdije, tako da vam se ovim putem cijeli MyRent tim želi zahvaliti na iskazanom povjerenju!

Idemo pokazati da možemo još bolje, i razvalimo ovu sezonu!

Newsletter, Novosti

MyRent na 4. Regionalnom Forumu Obiteljskog Smještaja

U Subotu, 11 Svibnja, u dvorani III Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, održat će se 4. Regionalni Forum obiteljskog smještaja PGŽ, s početkom u 10h.

Naravno, MyRent će biti tamo u punom sjaju! Neven Palčec će u sklopu Foruma održati kratko predavanje o važnosti booking portala danas, pogotovo za privatne iznajmljivače kao što su naši klijenti. Kako i sami znate, neizostavni dio prezentacije bit će i kvaliteta i inovacija usluge koju nudi MyRent, u što ste se većinom već dobrano uvjerili i sami! A ni drugih bitnih tema neće manjkati, a puni program možete pogledati ispod.

Za one koji su manje upućeni, Nacionalni Forum obiteljskog smještaja (FOS) jedini je nacionalni skup pružatelja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu (iznajmljivača) iz cijele Hrvatske. Bave se aktualnim temama i organiziraju edukacije i umrežavanje ponuđača proizvoda i usluga u ovoj grani turističkog poslovanja. FOS okuplja iznajmljivače soba, apartmana, kuća za odmor i kampova u domaćinstvu, pansionima i seoskim domaćinstvima.

Najveći fokus FOS-a je i dalje na sve mikro i male poduzetnike koji prate trendove u obiteljskom smještaju, kao što ste Vi!

Prvi Forum održan je 2014. godine u Opatiji, nalkon čega su se druga dva jednako uspješna Foruma održala 2015. u Poreču i 2016. u Zadru, sve to u organizaciji Zajednice obiteljskog turizma Hrvatske Gospodarske Komore, osnovane 2010. godine. Zajednica je s vremenom osnovala i vlastite Sekcije, koje putem mreže županijskih komora uspješno koordiniranju i obrazuju iznajmljivače dilljem Hrvatske.

Vidimo se u subotu!

Subota je došla i prošla, a MyRent je zasjao u Opatiji pred svima prisutnima. Kako je izgledala Nevenova prezentacija, te kakav je bio doživljaj na samom Forumu, možete pogledati sami u nastavku ovoga posta.

Za one koji žele znati više, ovdije možete preuzeti u .pdf formatu prezentaciju koju je održao Neven, a kroz tu prezentaciju možete se istodobno malo i približiti aktualnim temama i diskusijama vezanim uz ovu granu tržišta.

myrent-praznik-rada
Channel Manager, Newsletter

Praznik rada 2019.

Prvi svibanj nam je već stigao a s njim i prvi gosti, što ste pripremali ste pripremali. Sezona lova je otvorena, lova na recenzije i preporuke!

Kao zatišje pred buru, želimo Vam Ugodan praznik rada te vrlo uspješnu turističku sezonu.

Ako se niste snašli, ne plačite nad prolivenim mlijekom jer već počinje priprema za postsezonu te sljedeću sezonu! Uz MyRent Channel Manager oglašavajte se na više od 150 booking portala, ponudite gostima svoje smještajne jedinice putem vlastitih profesionalnih web stranica i u potpunosti eliminirajte overbooking!

header-itb-berlin-myrent
Ostalo

MyRent in Berlin 2019

ITB Berlin 2019

We are ready, the real question is, are you?
Come and visit us at ITB BERLIN, test out our smart locks and grab yourself a free trial of MyRent Channel manager and Property management system. Or even score a gigantic discount, but keep that on the down low 😉

It all awaits you at the Hall 6.1, parcel 122!

Still indecisive? It’s still not too late to get ready for the summer season of 2019. And anyway lets face it after trying out alternatives all new and existing users always return to us. Come, meet us and find out why. Grab a coffe with us!

itb-profil02
promohotel-header-myrent
Novosti

Promohotel 2019

Promohotel 2019

Promohotel 2019. – 34. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam održava se u dvorani Žatika od 20. – 23. veljače 2019. godine. Pokriva 4500 m2 unutrašnjeg i 500 m2 vanjskog izložbenog prostora.

Među mnoštvom izlagača nalazi se i naš štand na kojem možete isprobati pametne brave, MyRent sustav, mobilnu aplikaciju te još mnogo toga!

Srijeda, 20. 2. 2019. / 12:00 – 19:00 h

Četvrtak, 21. 2. 2019. / 10:00 – 19:00 h

Petak, 22. 2. 2019. / 10:00 – 19:00 h

Subota, 23. 2. 2019. / 10:00-17:00 h

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

promohotel-map-myrent

Naša ekipa vas spremno očekuje, istražite sve što vas zanima. Kako bi ostvarili popust na sajmu, pitajte ih kodno pitanje iz posljednjeg newslettera!

Posjetite nas u Poreču

myrent popis sajmova 2/3 2019
Novosti

Sajmovi u veljači i ožujku 2019

Jeste li spremni?

Do turističke sezone još ima vremena, ali pripreme su u punom jeku. Zato nas posjetite na sajmovima u veljači i ožujku! Saznajte sve što vas zanima i više!

Oglašavanje na više od 150 booking portala, pametne brave, financije, profesionalne instant booking web stranice i još mnogo toga, sve na jednom mjestu.

 Uhvatite zadnji vlak i ne dajte babi s kolačima da Vam pobjegne!

  • ADRIA GASTRO SHOW SPLIT 06.02. – 09.02. 2019 Spaladium arena

  • PROMOHOTEL POREČ 20.02. – 23.02.2019 Sportska dvorana Žatika

  • ITB BERLIN 06.03 – 10.03.2019 Messe Berlin

  • DANI UHPA-e VINKOVCI 21.03. – 23.03.2019

Želite znati dali se brave mogu ugraditi na vaša vrata?
Slikajte vrata, ponesite slike, naš tim odgovoriti će na sva Vaša pitanja na licu mjesta.

Vaše poslovanje zahtjeva procese koji još ne postoje?
Ne brinite, MyRent sustav ih već vjerojatno posjeduje, a ako i ne razvit ćemo ih za vas!

Posjetite naš štand i šapnite nam ” Koliko je 45 dana? “ kako bi biste ostvarili dodatni popust na pametne brave, MyRent Channel Manager i razvoj profesionalnih web stranica.

myrent channel manager casamundo connection
Channel Manager, Newsletter

Casamundo Certificirana veza

Službena veza za Hrvatsku!

Casamundo certificirana veza je uspostavljena, od sada spajajte svoje apartmane dvosmjernom vezom te stvarajte oglase za svoje smještajne jedinice direktno kroz MyRent.

Oglasi
Dostupnost
Rezervacije
myrent-channel-manager-ribbon
myrent channel manager casamundo icon

Casamundo upravlja portfoliom od preko 700.000 smještajnih jedinica u cijeloj Europi i Sjedinjenim Državama te ga to čini jednim od vodećih europskih platformi na tržištu iznajmljivanja smještaja.

MyRent posjeduje jedinu službenu vezu s Casamundom u Hrvatskoj!

[recaptcha]

myrent channel manager airbnb cancellation
Ažuriranje, Channel Manager

AirBnB – Nova politika otkazivanja 2018.

Airbnb omogućuje domaćinima da odaberu između tri standardizirane politike otkazivanja rezervacija (fleksibilne, umjerene i stroge) koje se provode kako bi se zaštitili i gosti i domaćini. Stroga politika otkazivanja dijeli se još dodatno na Strogu, Super Strogu 30 dana i Super Strogu 60 dana te novo dodanu Strogu  s periodom oprosta.

myrent channel manager airbnb cancellation ribbon 02
100% povrata novca unutar 48h od rezervacije i 14 dana prije check-ina.
Za puni povrat troškova smještaja, otkaz mora biti izvršen u roku od 48 sati od rezervacije i najmanje 14 dana prije checki-na po lokalnom vremenu (ili 15:00, ako nije navedeno) na dan check-ina.
myrent channel manager airbnb cancellation ribbon 01
50% povrata novca do 7 dana prije check-ina.
Za 50% povrata novca, otkaz se mora izvršiti 7 punih dana prije check-ina po lokalnom vremenu (ili 15:00, ako nije navedeno), inače nema povrata.

Ukoliko ste imali postavljen striktnu politiku otkaza rezervacije te niste uvodio nikakve promjene,automatski će vam sada politika otkaza registracije biti ažurirana na novu verziju.

Izvor: AirBnB Cancellation Policies

https://www.airbnb.com/home/cancellation_policies